Buteyko Cursus

 

Gezond ademen kan je leren

Chronische hyperventilatie kan je gezondheid schaden. Die scahde kan uiteenlopen van astma tot chronische vermoeidheid, van hoge bloeddruk tot hartritmestoornissen, van allergie tot diabetes. De lijst is lang.

Welke klachten iemand krijgt hangt sterk af van hoe het lichaam met de chronische hyperventilatie (en het verlies aan koolzuurgas) omgaat.

Het goede nieuws is dat je een rustige, ontspannen ademhaling kan leren  (of beter gezegd: “herleren”).

De beste manier om die rustige, gezonde, ontspannen ademhaling te leren is het volgen van een Buteyko cursus. Konstantin Buteyko was een briljante Russche arts die een leven lang onderzoek gedaan heeft naar chronische hyperventilatie. Dankzij de methode die hij tijdens al die jaren ontwikkeld en verfijnd heeft kan je stap voor stap de ademhaling normaliseren.

Om dit voor elkaar te krijgen heb je bijna altijd de begeleiding van een therapeut nodig. En dat moet een therapeut zijn die weet waar hij het over heeft. Een therapeut met ervaring. Die de meest effectieve aanpak weet te kiezen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>