Uitspraken van artsen


Uitspraken van artsen

De Buteyko Methode is een groot aantal keren onderzocht door medische wetenschappers. Naast dit Buteyko onderzoek zijn er ook artsen die er in de dagelijkse praktijk ervaring mee hebben, of er zelfs mee werken.

Hieronder een aantal uitspraken.

“Ik hoorde voor het eerst over de Buteyko Methode van twee van mijn patiënten die er veel baat bij hadden gehad. Ik heb de Buteyko Methode met grote interesse bestudeerd, en ben er van overtuigd dat het een spectaculaire en zeer effectieve behandelingsmethode voor astma is. Ik aarzel geen moment bij het aanraden van de methode”.

Paul J. Ameisen (Australische arts)

“Uit mijn onderzoek blijkt dat de Buteyko Methode een veilige en effectieve methode is bij de behandeling van astma. Na zes maanden gebruikten de onderzochte astmapatiënten gemiddeld 85% minder luchtwegverwijders”.

Patrick McHugh (hoofd van de eerste hulp afdeling van het Gisborne ziekenhuis, Nieuw Zeeland)

“Ik gebruikte steeds meer medicijnen. Door het lezen van de literatuur werd ik steeds bezorgder over de bijwerkingen van de huidige krachtige astmamedicijnen, vooral bij langdurig gebruik. Ik was sceptisch toen ik met Buteyko begon, maar nu ben ik vrij van astma en gebruik geen medicijnen meer. De methode kan een levenslange afhankelijkheid van medicijnen ongedaan maken”.

Michael Cichorski (voormalig verkoopmanager bij de Australische afdeling van GlaxoSmithKline, de producent van o.a. Ventolin, Flixotide en Seretide. Hij werkt nu als Buteyko-therapeut).

“De Buteyko Methode kan astmasymptomen verbeteren en het gebruik van kortwerkende luchtwegverwijders verminderen”.

Thorax (medisch tijdschrift, 2003)

“Degenen die de Buteyko Methode leerden, verminderden hierdoor hun hyperventilatie en het gebruik van kortwerkende luchtwegverwijders. Ook liet deze groep een trend zien in de richting van een verminderd gebruik van ontstekingsremmers en een verbeterde levenskwaliteit”.

Medical Journal of Australia (medisch tijdschrift, 1998)

“De Buteyko Methode is een veilige en effectieve methode bij astma, en verdient verdere studie”.

New Zealand Medical Journal (medisch tijdschrift, 2003)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>